La seguretat comença en tu!

La seguretat comença en tu!

Per desgràcia, el número de robatoris i furts al Bages, i en general a tot Catalunya, ha augmentat durant el passat 2018. Tot i que cada vegada més la gent compta en contractar alarmes i/o dispositius de vigilància i seguretat per casa o els seus negocis, aquests no eviten que de tant en tant puguem tenir algun ensurt.

Està a les nostres mans tenir una llar o local segura , els #furts i #robatoris estan en augment, i a continuació et donem 10 consells que et poden ajudar a prevenir algun ensurt.

1- Quan sortiu tanqueu sempre la porta amb clau. Fer una volta et comporta 5 segons, no costa res!

2- En cas de perdre una clau, canvieu els panys Si, es un procés car, però val més això que un bon ensurt.

3- És recomanable posar reixes que donen a patis interiors o a finestres a l’alçada del carrer. Aquests acostumen a ser els camins més comuns que segueixen els lladres per accedir a un habitatge.

4- Demaneu sempre la identificació al personal de companyies d’aigua, llum, gas o telèfon. Per molt que insisteixin en entrar, tenen l’oblicació de fer-ho si els ho demanes.

5- No tingueu a casa gaires diners ni objectes de valor a casa.

6- No deixeu MAI una copia de la vostra clau sota la catifa o amagada prop de la porta

7- Si trobeu un plàstic transparent a la porta o hi veieu senyals evidents que algú l’ha intentat forçar truqueu al 112. Es provable que algú estigui vigilant quan entreu i sortiu de casa.

8- Si marxeu de #vacances, expliqueu-ho només a família molt propera. Publicar-ho a xarxes socials o explicar-ho a amics per WhatsApp és un error molt freqüent. Mai sabeu a qui pot arribar aquesta informació!

9- Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada. Fer-ho us portarà menys de 10 segons!

10- No faciliteu l’entrada ni a captaires ni a venedors ambulants. En general, no faciliteu l’entrada a ningú que no conegueu, no sabeu quines intencions poden tenir.

 

N’hi afegiríeu algun més? Tenir una bona assegurança de robatori a la llar també ajuda a que l’impacte sigui menor, contacta amb nosaltres per més info! #BenAssegurats