Consells per navegar per Internet de manera segura

Consells per navegar per Internet de manera segura
consells-seguretat-internet

Internet és un món ple d’oportunitats, on pots treballar, estudiar, jugar, comunicar-te, però també pot ser perillós si fas un mal ús o no saps navegar de forma correcta.
Aprofitant el Dia Internacional de la Internet segura, des d’Assegurances Pujol volem transmetre la consciència i la importància de fer que la plataforma d’Internet sigui més segura a l’hora de navegar. Per això volem compartir algunes recomanacions per tal d’evitar un mal ús d’Internet, fraus, o qualsevol amenaça a les xarxes.
Pren nota perquè és important!

 

1. Utilitzar una contrasenya segura

Per connectar-se o accedir a comptes que continguin informació personal, fem servir contrasenyes, per tant és important disposar d’ una bona contrasenya, diferent per a cada plataforma preferiblement, que ha de comptar amb lletres majúscules, minúscules, nombres i símbols.

2. Si no té https://… Desconfia

Realitza transaccions únicament en llocs segurs i comprova si la teva xarxa és segura. En cas que no ho sigui, no realitzis cap transacció on-line. Si has de fer alguna compra, mira que la botiga on compraràs tingui les següents lletres davant del domini (https://…).

3. Evitar enllaços sospitosos

És aconsellable evitar fer el clic en enllaços de pàgines que no coneixes o que tenen una credibilitat dubtosa. Fixa’t bé, i aixó inclou els links que circulen per Whatsapp i altres serveis de missatgeria. No obris res sospitós.

4. Descàrregues segures en navegadors oficials

És important assegurar-se i descarregar un programa que sigui oficial, per evitar possibles virus i software espia.

5. Actualització de sistema operatiu i aplicacions

Les actualitzacions són molt importants per una navegació segura, perquè assegures que el teu sistema estigui renovat i protegit. A més, evites que es quedi amb una base de dades de virus i amenaces desactualitzada.

6. Utilitzar antivirus

Actualment, Internet està ple de virus de diferents tipus, per això és important tenir un bon antivirus que sigui capaç de rebutjar qualsevol amenaça o possible dany en el sistema.

7. Robatori de dades

A Internet no hi ha res gratis! Si algú t’envia un missatge dient que et volen fer un regal, qualsevol objecte o que has guanyat diners, una vegada mes, desconfia. Segurament, com a poc, et demanaran alguna dada personal. Vigila sobre tot no donar dades bancàries o adreças. Podria ser tècnica de phishing o suplantació d’identitat! Alerta, que no t’enganyin.

 

Se us acudeix alguna idea més per navegar per la xarxa de forma segura? Comparteix-la amb nosaltres!