Consells bàsics per la protecció davant el coronavirus (COVID-19)

Consells bàsics per la protecció davant el coronavirus (COVID-19)
consells-coronavirus-prevencio-salut

Ja sabem que el coronavirus va entrar a finals de 2019 a Wuhan, Xina. Els primers casos apuntaven que el virus va saltar d’un animal a un humà, i més tard, es va investigar la seva possible procedència dels ratpenats. Tot i els esforços dels professionals, encara no es coneix de ciència certa la procedència del Covid-19, però dels fets s’extreu que és un virus molt fàcil de contagiar. La globalització ha fet que s’hagi expandit molt ràpidament per tot el món, i avui dia ja hi ha més de 80 països afectats.

Els principals símptomes del coronavirus, en principi, són molt semblants als de la grip comuna: tos, fatiga, dolor de gola, mal de cap, febre, dificultat respiratòria, calfreds i malestar al cos en general, i és per aixó que es recomana estar a l’aguait per tal de frenar la propagació. A Espanya han detectat uns 200 casos i a Catalunya unes 30 persones estan infectades, i des del dia  4 de març ja hi ha un cas al Bages, a Manresa.

Per tal d’evitar el contagi, volem donar-vos uns consells bàsics de prevenció per no contraure el coronavirus, tot i que aquestes mesures són molt recomanables si es presenten símptomes de grip en qualsevol moment.

1. Rentar-se les mans freqüentment. 
2. Adoptar mesures necessàries per a una higiene nasal.
3. Intentar mantenir una distància social aproximadament d’1 metro.
4. Utilitzar màscara als espais públics molt concorreguts, només si penses que pots tenir símptomes. Hem d’evitar acabar amb els subministraments perquè persones amb més risc no es quedin sense material de protecció.
5. Evitar tocar-te la boca, el nas, els ulls amb les mans brutes.
6. Recórrer a l’assistència medica en el cas de trobar-te malament, tenir febre, tos o dificultat respiratòria.

Sabem que moltes d’aquestes mesures contra el coronavirus semblen molt òbvies, però hem de tenir en compte que la gravetat radica en què encara no hi ha vacunes ni un tractament específic per a aquesta neumonia. Un simple gest pot marcar la diferència!