Em volen entrar a robar a casa?

Em volen entrar a robar a casa?

Els furts i robatoris a domicilis són una pràctica que per desgràcia no desapareix mai, sempre hi ha qui aprofita els nostres descuits per endur-se el que no és seu.

És per això que us donarem uns quants punts a tenir en compte per protegir la vostra llar, a part de tenir una bona assegurança, és clar!

 

  • Tanqueu la porta amb clau sempre que no quedi ningú a casa. És igual si sortiu només 5 minuts a fer un encàrrec, els lladres es mouen amb agilitat, no necessiten gaire temps per fer-nos un ensurt. Deixar portes i finestres ben tancades amb pany i clau ajudarà a que no puguin complir el seu objectiu.
  • No obriu la porta del carrer a qui no conegueu. Ni a captaires, ni venedors ambulants, ni gent que us digui que és amiga de un veí que ara no hi és… Obrir-los la porta els facilita la “feina”. Per altra banda, si viviu en una bloc de pisos i veieu deambulant a algú que no coneixeu i/o sospitós, truqueu al 112.
  • Fixeu-vos en si teniu marques a les portes. Últimament els lladres fan vigilància dels pisos o cases que volen robar, és per això que utilitzen alguns mecanismes per comprovar si hi ha activitat o no en aquella casa. Una d’elles és utilitzar un tros molt petit de plàstic transparent, que col·loquen entre la porta i el marc de la porta. Un cop col·locat, tornen al cap d’un parell o tres de dies. Si el plàstic encara és a la porta, vol dir que segurament per allà no hi ha passat ningú, per tant poden entrar. També utilitzen cola d’impacte, creant “fils” de cola que col·loquen entre la porta i el marc, i segueixen el mateix procediment: si al cap d’uns quants dies aquests fils no estan trencats vol dir que no hi ha ningú al pis.
  • Buideu regularment la bústia. Un altre indicador de que no hi ha ningú a casa pot ser que la vostra bústia estigui plena de cartes i propaganda.
  • Instal·lar una alarma. Sembla evident, però aquest pas espanta a la gran majoria de lladres  i no tothom l’utilitza. Una placa a la façana o porta de casa vostra informant que esta vigilada i sensors a portes i finestres faran que visqueu molt més tranquils.

Aquests són els principals consells que us recomanem seguir per protegir casa vostra, n’hi afegiríeu algun més?