He patit un accident de cotxe, i ara què?

He patit un accident de cotxe, i ara què?

No ens agrada cridar al mal temps, però sabem per experiència que els accidents passen, i ara que comencen les vacances d’estiu, amb més vehicles a la carretera, encara és més provable patir-ne un. Tot i així, no ens espantem! Et deixem tots els passos a seguir en cas que tu i la teva família us trobeu involucrats en un accident de cotxe.

  • Mantingueu la calma. Sabem que poden ser moments de nervis, por i estrès, però intenteu estar el màxim de calmats possible i pensar fredament.

 

  • Mireu si vosaltres i els vostres acompanyants estan bé. El pas següent, abans d’abandonar el vostre vehicle, és comprovar que tothom estigui bé i no tinguin ferides greus. En cas de que per desgràcia algú hagi patit mal truqueu als serveis d’emergència per tal de que us puguin atendre.

 

  • Truca a la policia (al 112) per tal de que puguin fer l’atestat. És molt important que la policia hi sigui presencialment per tal de que recollir totes les dades del accident correctament. Hi poden haver punts que no els tinguem en compte i ells ens els marquin com a importants al estar més familiaritzats amb accidents, com el estat de la carretera, el temps que fa, causes del accident…

 

  • Poseu-vos l’armilla reflectant i el triangle reflectant a una distancia prudencial del cotxe per tal d’avisar als altres conductors. És un punt molt important  i que molta gent no fa per mandra, però pot evitar nous accidents.

 

  • Preneu les dades dels vehicles implicats (matricules, dades del conductor, model, marca color…) . Feu tantes fotografies el màxim de detallades com pugueu, dels vehicles implicats, carretera, mobiliari afectat… Com més dades millor, la vostra asseguradora les necessitarà. I si podeu, demaneu el contacte de com a mínim dos testimonis del accident.

 

  • Realitzeu la declaració amistosa si hi ha més vehicles implicats . En cas de necessitar-ho, la policia que estigui presencial us pot ajudar.

 

I el consell més important: zero distraccions al volant. La carretera pot ser molt perillosa, val més prevenir que curar. No manipuleu el telèfon, ni el GPS, tingueu els ulls a la carretera, descanseu i pareu cada 2 hores de cotxe o 200 Km… Volem que torneu a casa!