Consells per escalfar la nostra llar amb seguretat

calefaccio-seguretat-llar-assegurances-pujol

Consells per escalfar la nostra llar amb seguretat

Ha arribat el fred, i Deu ni do amb quina força! Durant uns quants dies, i fins i tot setmanes, haurem de fer mans i mànigues per mantenir casa nostra el màxim de calenta possible. Però compte! No tot s’hi val. Algunes pràctiques molt comuns podem comportar accidents i ensurts. A continuació et diem tot el que pots fer per escalfar casa teva sense riscos.

  • Fer un bon manteniment de la caldera. Sembla lògic, oi? Aquest aparell, a part escalfar la nostra llar, també pot generar monòxid de carboni en excés o tenir pèrdues de gas. Millor que us cureu en salut, que un especialista us la revisi de tant en tant.
  • No tapar o cobrir els radiadors. Els radiadors són una peça clau per escalfar correctament una casa o habitació. És per això que si els tapem amb un moble, o els cobrim amb roba molla, per exemple, a part de no permetre que l’escalfor que desprenen es mogui amb llibertat per l’habitació, farem que la roba o moble que hi hem col·locat es faci malbé, i fins i tot es pugui cremar!
  • Compte amb els calefactors elèctrics. Si, són un aparell que va molt bé per escalfar una habitació, sobretot per quan som a la dutxa, per exemple. Per altra consumeixen moltíssima electricitat, i se n’ha de tenir un bon manteniment. Els ventiladors que tenen a l’interior acostumen a recollir cabells i brossa del terra, que si s’acumula al seu interior pot cremar-los i provocar un incendi.
  • No sobrecarregar la línia. Pels que no disposen de calefacció de gas i tinguin que usar bombes de calor o altres electrodomèstics per escalfar-se: molt de compte. A part de que és molt més car escalfar un pis amb electricitat que amb gas, sobrecarregar la línia amb calefactors o bombes de calor pot fer-nos saltar els ploms o fins i tot provocar algun incendi a la línia elèctrica. Procura només engegar el calefactor a l’estança on estiguis, i no usis allargadors o “lladres elèctrics” per endollar més d’un calefactor.
  • Ventila correctament. Que l’oxigen corri net per casa es essencial per que aquesta s’escalfi bé i tu i els teus respireu un aire de qualitat. A més a més, amb les noves mesures COVID es recomana fer-ho 3 cops al dia. Procureu que un siguin hores amb sol, així no us marxarà tanta calor volant per les finestres!

I si el que vols es protegir-te al 100% davant de qualsevol entrebanc que et puguis trobar a casa, fes un cop d’ull a les nostres assegurances per la llar. Totes les cobertures que necessites per viure tranquil sigui estiu, hivern o tardor a dos clics de distància.