Pateixes al·lèrgia durant la primavera? Alguns consells per afrontar-la

alergia-primavera-consells

Pateixes al·lèrgia durant la primavera? Alguns consells per afrontar-la

Amb l’arribada de la calor i el bon temps apareixen picors, esternuts i mal estar a tots aquells que d’alguna manera patim al·lèrgia. El temps sec, l’aparició de pols, pol·len i fins i tot la contaminació (o una combinació de totes) poden fer que passem unes setmanes ben dolentes.

Aquests són els nostres consells per tal de que tots aquells que ja fa dies que heu començat a esternudar, gratar-vos i que us ploren els ulls cada dos per tres pugueu afrontar aquests dies que ens esperen el millor possible.

 

  1. Si no tens cap al·lèrgia diagnosticada, consulta a un metge. Potser és el pas més important, saber a què ens enfrontem. No és el mateix l’al·lèrgia a la pols (molt present aquests dies per la falta de pluja i per vent subsaharià) que al pol·len.

 

  1. Evitar visitar entorns rurals amb flora o molt secs. La manca de pluja ha fet que camins i paratges estiguin ben secs, fent que sigui molt fàcil trobar-nos amb molta pols de terra. Tot i així, el bon temps ha fet que plantes i arbres floreixin.

 

  1. Finestres ben tancades. Durant la nit, tanca portes i finestres de casa. I mentre viatges amb cotxe fes-ho amb les finestretes apujades, i si tens ocasió evita l’ús de la moto.

 

  1. Tot i que és l’època on creixen més ràpidament les plantes, procura no fer activitats de sanejament al teu jardí com tallar la gespa, tallar branques, recollir fulles…

 

  1. No estenguis la roba a l’exterior, doncs és molt provable que s’hi acumuli pols o pol·len.

 

  1. Renta vegetals i fruita quan arribin a casa, doncs són aliments que provenen de zones amb pol·len o pols.

 

  1. Utilitza un purificador d’aire. Són aparells relativament econòmics i molt silenciosos, i que en poc temps poden netejar l’aire de l’habitació on estiguis.

El consell més valuós de tots però és consultar sempre a un especialista per estar ben segurs de a què ens enfrontem. Una visita al metge per tal de no tenir ensurts pot ser la millor opció de totes.