Consells per gaudir aquest estiu de la muntanya amb seguretat

Consells per gaudir aquest estiu de la muntanya amb seguretat

Amb la nova normalitat, sou molts els que voleu gaudir de l’aire pur i els espais poc massificats de la natura. Si vols aprofitar aquest estiu per descobrir els espais naturals del nostre territori, apunta’t aquests consells:

  1. Assegura’t de calcular bé la teva ruta, i porta un mapa, ja sigui en paper o en GPS. Digues a algú on vas i dona-li la ubicació, i procura no anar sol, especialment si ets novell. Fes una ruta adaptada al teu nivell, i no vulguis córrer riscos si no estàs preparat.
  2. Porta una bateria portàtil per a carregar el mòbil i/o GPS en cas de necessitat.
  3. Porta la roba adequada: això vol dir calçat preparat per a fer senderisme (les sabatilles d’esport normals poden provocar relliscades o ferir-te la pell), pantalons i samarretes d’esport (hi ha roba de trekking molt econòmica, que és lleugera i resistent) i roba d’abric i impermeable en cas de pluges i fred sobtat, doncs a la muntanya el clima canvia molt fàcilment i de forma inesperada.
  4. Crema solar, gorra i ulleres de sol. Tot i que les temperatures a la muntanya poden ser més fresques, el sol és molt intens i és fàcil acabar amb cremades a la cara i als braços.
  5. Suficient aigua fresca i menjar de sobres. La fruita és una molt bona aliada doncs és hidratant i porta sucre, en el cas d’algú que es pugui marejar.
  6. Recorda emportar-te tota la brossa que generis i evita fer foc, doncs el risc d’incendi és molt alt a l’estiu.
  7. Intenta no fer soroll excessiu, evita utilitzar aparells de reproducció de música que puguin destorbar la flora i la fauna local. Gaudeix de la tranquil·litat.
  8. No t’oblidis assegurar-te, per molt pocs diners pots tenir una assegurança d’assistència en senderisme, entre altres activitats esportives, que et permetrà gaudir d’aquesta afició amb molta més tranquil·litat. Fes un cop d’ull a la nostra oferta a Run Bike Protect.