Fi d’estat d’alarma i la mobilitat en cotxe o moto. El meu vehicle està a punt per circular?

assegurances-cotxe-pujol-manresa

Fi d’estat d’alarma i la mobilitat en cotxe o moto. El meu vehicle està a punt per circular?

Tot just ens acomiadem de l’estat d’alarma, una etapa marcada, sobretot, per l’aïllament social. Ara, tot i que ja s’ha acabat, recomanem a tothom moure’s amb seny i seguint les normes de seguretat anti-covid que fins ara hem llegit tantes vegades a internet, hem vist per la televisió i hem escoltat a la radio.

 

Tot i així, ja podem començar a treure’ns l’espina d’anar una mica més lluny i visitar regions i comarques veïnes. Segurament molts de vosaltres heu utilitzat el vostre cotxe o moto dia a dia, per anar a comprar, per feina… Principalment per trajectes curts. És per això que si esteu pensant en fer un recorregut llarg, desprès de tants mesos, és millor que feu aquestes comprovacions abans de sortir a la carretera amb el vostre vehicle i fer trajectes llargs i a una velocitat més alta que la que estem anant últimament.

 

  • Pneumàtics inflats: és bàsic i de sentit comú. Passar per la gasolinera i comprovar la pressió de les rodes del nostre vehicle ens pot salvar d’un bon ensurt. Ah! I no t’oblidis de la roda de recanvi!

 

  • L’oli està bé? L’oli no només s’ha de canviar cada certs kilòmetres. Si no s’ha assolit el número de canvi que recomana el fabricant, passat cert temps el lubricant del nostre vehicle també es fa malbé. Recomanem no sortir a carretera sense comprovar el seu estat, un oli en mal estat pot fer malbé el motor del nostre cotxe o moto, de les parts més cares de un vehicle si s’han de reparar.

 

  • La ITV és vigent? El cotxe porta tancat al pàrquing tants dies que se’ns ha oblidat renovar la ITV! Passeu-la si no us voleu endur una bona multa. A més, recordeu que hi ha certes assegurances que no cobreixen accidents en el cas que la ITV del nostre vehicle no estigui vigent! Passar-la, si el cotxe està bé, serà només uns minuts. Però recordeu en trucar a la vostra ITV abans d’anar-hi per demanar hora!

 

  • Mira també els llums. Tant els de posició, les curtes, les llargues, intermitents, de frens… Encara que no ho sembli, són una eina de seguretat molt important, tant per veure per on conduïm com per que ens vegin.

 

  • Vas ben assegurat? Una assegurança, a part d’obligatòria per llei, també farà que en cas d’ensurt el cop sigui menor. Aquí podràs veure totes les assegurances que tenim disponibles per a tu. Has pensat en canviar i contractar la que s’adapta millor a les teves necessitats?

 

  • I sobretot: seny. Fa molts dies que no fem trajectes llargs i el nostre cos també en nota les conseqüències. És per això que recomanem circular, ara més que mai, amb prudència i fent els descansos pertinents cada 2 hores de conducció.

Ja patim prou riscos dia a dia, quan tinguem que sortir a la carretera procurem minimitzar-los!