Quines són les noves mesures pel COVID-19 a Catalunya?

Quines són les noves mesures pel COVID-19 a Catalunya?

Des de ja fa unes setmanes la corba de contagis de coronavirus està fent un creixement a grans velocitats, una dada força preocupant tenint en compte que el número de contagis està arribant a xifres tant alarmants (o més) com a la primera onada.

És per això que la Generalitat de Catalunya ja fa uns dies que va implementar el toc de queda, on queda totalment prohibit sortir de casa entre les 22 hores i les 6 del matí. O un restringir a un màxim de 6 persones les reunions socials. Tot i així, des d’avui mateix s’apliquen noves mesures, que afecten tant a nivell professional com personal.

On puc anar durant el confinament?

No es pot sortir del municipi propi des de les 6h del divendres fins a les 6h del dilluns següent. Tampoc es pot sortir de Catalunya sense un motiu justificat.

Puc fer esport durant el confinament?

Tots els centres esportius queden tancats. Tot i així, es pot realitzar esport a l’aire lliure entre municipis termeners.

Quines activitats culturals i recreatives puc fer durant el confinament?

Els museus i sales d’exposició poden romandre oberts sempre i quant l’aforament quedi limitat al 33%. Els parcs infantils també queden oberts, però fins les 20h. Els cinemes, sales de teatre, parcs infantils interiors, bingos, casinos, sales de joc… Queden tancades.

Quines botigues i centres comercials hi ha oberts durant el confinament?

Els comerços amb una superfície inferior als 800m2 poden obrir amb un aforament del 30%, així com les perruqueries, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris i d’alimentació. La resta, com els centres comercials o els centres de vellesa queden tancats.

I els restaurants i bars?

Només queden oberts els bars i restaurants a hotels, i el servei només es podrà oferir a clients del mateix hotel. La resta d’establiments només podran oferir menjar a domicili fins les 23h.

A més a més, es recomana sempre que sigui possible realitzar teletreball, i minimitzar el contacte social.