Una revetlla sense accidents durant la “nova normalitat”

Una revetlla sense accidents durant la “nova normalitat”

La revetlla de Sant Joan, a part de celebrar-se durant la nit més curta de tot l’any i ser una festa màgica, també és una de les celebracions més perilloses per diferents factors. I aquest any, per desgràcia, s’accentuen amb la presència del Covid-19.

Com cada any, no poden faltar consells com: ús responsable dels petards, no tirar-ne ni fer foc en zones rurals, usar roba adecuada y, com en totes les celebracions, fer un ús responsable de begudes alcohòliques. Però… I si hi sumem tot el tema del coronavirus?

Aquests són els consells addicionals per aquesta revetlla de Sant Joan 2020:

  • Si has d’encendre petards, cohets, fogueres, barbacoes… No utilitzis gel desinfectant, ja que porta alcohol. Si una espurna et toca la mà, pots patir greus cremades.
  • Ser el mínim de gent possible. Aquest any una molt bona opció serà celebrar-ho amb família propera, o amb una colla petita d’amics. Eviteu aglomeracions.
  • No compartir menjar ni begudes. Procura que cadascú tingui el seu plat i got, i utilitzar els mínims coberts possibles. Són una font molt fàcil de contagi.
  • En tot moment procureu mantenir la distància de seguretat.
  • La mascareta per tapar nas i boca continua sent obligatoria.
  • I sempre que puguis, renta’t les mans amb aigua i sabó.

Tot i que aquest any haurem d’anar més en compte que mai, no és raó per no gaudir d’una bona revetlla. Bon Sant Joan a tothom!