Tornar a la feina després del coronavirus: Com fer-ho amb seguretat?

Com tornar a treballar després del coronavirus

Tornar a la feina després del coronavirus: Com fer-ho amb seguretat?

La crisi de la COVID-19 ha sorprès a tothom. De cop i volta, els individus i les empreses han hagut d’adaptar-se a les noves mesures de seguretat i al confinament. En el cas d’una empresa d’assegurances com la nostra, que ha d’oferir uns serveis mínims, hem pres algunes decisions basades en les recomanacions oficials. Per exemple, la reducció de la plantilla de forma presencial, mantenir la distància de seguretat entre treballadors i evitar els desplaçaments dels membres del nostre equip.

Ara que comença una nova fase de la crisi, ens veiem immersos en un nou escenari laboral marcat pel distanciament social. Si vols aprendre amb nosaltres com tornar a la feina de la forma més segura possible després del coronavirus, aquí van uns consells bàsics:

  1. Portar mascareta, sobretot si has de desplaçar-te en transport públic. Aquests dies ja és més fàcil aconseguir mascaretes, per la qual cosa es pot proporcionar aquest material als treballadors.
  2. Mantenir una distància de 2 metres entre llocs de treball. En Assegurances Pujol hem reduït la plantilla presencial per tal de poder complir amb les mesures de seguretat que indica el Ministeri de Sanitat. 
  3. Afavorir el teletreball. Sempre que sigui possible, i fins que es normalitzi la situació, hem de facilitar aquesta opció, sobre tot a persones vulnerables o de risc. En Assegurances Pujol hem establert uns serveis mínims a les nostres oficines de Manresa i a més, part de l’equip continua fent treball des de casa. Cada empresa haurà d’estudiar, segons l’evolució de la situació i les seves característiques, altres alternatives com ara el treball presencial per torns.
  4. Reforçar les tasques de neteja i desinfecció al lloc de treball. Hem de tenir en compte que el virus roman a les superfícies durant hores variables. Hem de tenir cura sobretot en superfícies compartides.
  5. Posar en pràctica totes les mesures d’higiene establertes per les vies oficials: rentat de mans freqüent, ús de gel desinfectant, guants si cal, etc. L’empresa ha de proporcionar aquests elements bàsics al lloc de treball.
  6. L’empresa ha d’estar informada de la situació i comunicar als seus treballadors totes les actualitzacions respecte a les mesures de treball durant la crisi de coronavirus.

Totes les persones i empreses hem de començar a construir una nova normalitat, sumada als esforços que s’estan fent en tots els sectors. Us enviem molts d’ànims per a aquesta fase de retorn al treball després de la crisi del coronavirus. De segur entre tots ho aconseguim molt aviat!